середа, 23 вересня 2015 р.

Семінар

Діти – найбільша цінність нашої держави. До їх виховання причетні всі соціальні інституції, в тому числі і бібліотеки. Сприяння гармонійному, інтелектуальному розвитку особистості, формування освіченого, грамотного, духовно багатого громадянина України – одне з головних завдань бібліотечних працівників району. З допомогою книги вони вчать дитину бачити світ і своє місце в ньому, пізнавати навколишнє середовище, прищеплювати любов до рідної землі, пробуджують та розвивають патріотичні почуття, сприяють духовному збагаченню.
26 листопада на базі Тишківської бібліотеки-філії відбувся районний дитячий семінар-навчання «Морально-патріотичне просвітництво дітей». Не випадково місцем проведення було вибрано село патріотичне, з багатющою історією, звідки пішло коріння сім’ї Шухевичів.
З вітальним словом до учасників семінару звернулися Галина Олінійчук – начальник відділу культури, національностей та релігій РДА, Іван Пронич – голова сільської ради с. Тишківці, Марія Підлеснюк – директор Городенківської ЦБС, Олександра Ничик – заступник директора по роботі з дітьми. Завідуюча науково- методичним центром ОДБ провела мультимедійну консультацію на тему: «Морально-патріотичне просвітництво дітей».
Завідувачка бібліотеки – філії Марія Боюк представила гостям історичний екскурс «Лицар української раті – наш Шухевич».
Учасники семінару мали можливість відвідати музей історії та визвольних змагань ім. Романа Шухевича с. Тишківці. Тут у кількох кімнатах розміщені матеріали про історію Західноукраїнської Народної Республіки, про знаменитого командира УПА Романа Шухевича. На стендах документи тієї доби, особисті речі, фотографії, предмети побуту. Професійно відтворена криївка, де розташована міні – друкарня, зброя.
Також учасники семінару познайомились з роботою сільської книгозбірні.


                       



                       
                                        
                                                                         
                       
                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар